Kategorier

LGBT+ ligestilling

39 % af bøsser og lesbiske har oplevet diskrimination på deres nuværende arbejdsplads, viser en undersøgelse som ugebrevet A4 har udarbejdet i 2005. Den manglende anerkendelse kommer bl.a. til udtryk ved ubehagelige hentydninger, følelsen af at være holdt udenfor, mobning, manglende forfremmelse og fyring. Ligeledes oplever transkønnede, at det er svært overhovedet at komme ind på arbejdsmarkedet – det anslås, at kun en lille procentdel er i arbejde, af de der kan.

Der bør skabes en kultur på arbejdspladserne, hvor bi-, homoseksuelle og transkønnede føler sig så trygge, at de føler, at de i den grad de ønsker det, kan være ligeså åbne omkring deres seksualitet eller kønsidentitet som heteroseksuelle. En undersøgelse fra Q-factor fra 2011 viser, at folk der er åbne omkring deres seksualitet og kønsidentitet på deres arbejdsplads, føler sig bedre tilpas og har en større arbejdsglæde, end folk som holder deres seksualitet og kønsidentitet hemmelig. Derfor er et diskriminationsfrit og trygt arbejdsmiljø for LGBT-personer et fokusområde for FIU-Ligestilling.

FIU-Ligestilling holder konferencer og fyraftensmøder om LGBT-personers forhold på arbejdsmarkedet og om regnbuefamiliers behov relateret til sammenhæng mellem arbejdsliv og familiepolitik, og om hvordan fagbevægelsen kan spille en aktiv rolle i forhold til at forbedre situationen for LGBT-personer. Hver år gør FIU-Ligestilling status på LGBT-ligestilling med en konference i forbindelse med Priden i København. FIU-Ligestilling har også haft et netværk af LGBT-medlemmer og ildsjæle med interesse for LGBT-området, som bl.a. har arrangeret FIU-Ligestillings deltagelse i Copenhagen Pride.